Vejr og klima

Tidsskillnad i Dubai

Vejr i Dubai og FAE

Velkommen til det ultimative året-rundt-rejsemål! I De Forenede Arabiske Emirater er der i princippet solgaranti i alle årets dage. Klimaet er varmt og tropisk uanset årstiden. Det er ikke usædvanligt, at temperaturen i juli og august ligger på omkring 40 grader. Om sommeren er luftfugtigheden ofte over 90 procent i det tropiske ørkenklima. Den højeste temperatur, som er målt i løbet af sommeren i Dubai, er 52 grader. 

Et (undskyld) varmt tip er at vælge vintermånederne december, januar og februar, hvor temperatur og luftfugtighed er betydeligt mere behagelige – mellem 24 og 29 grader respektivt 50 til 60 procent. Badetemperaturen i havet skuffer aldrig, den ligger på 21-32 grader afhængig af på årstiden. Skal hele småbørnsfamilien med på rejsen? Så skal du uden tvivl lægge ferien i vinterperioden.   

Uanset årstiden er der altid tempererede pools lige i nærheden, som følger sæsonens vejrlig. De fleste hoteller har opvarmede pools i vinterhalvåret og forfriskende kølige pools om sommeren.

Regn forekommer kun sporadisk i form af korte byger, og der er ingen monsunsæson. Der falder sparsomme 100 millimeter i gennemsnit årligt over Dubai, fordelt over i alt 14 regnfulde dage. Lige som i andre dele af Mellemøsten er det i vintermånederne, at den lille mængde nedbør falder. Primært mellem december og marts kan det pludselig blive regnvejr. Regnskyerne forsvinder dog lige så hurtigt, og de er ofte velkomne under de ellers meget varme forhold.

Sandstorme er derimod relativt almindelige i sommerperioden. Disse forekommer hovedsageligt i sommermånederne, hvor stærke vinde blæser ind fra Saudi-Arabien i nordvest. Ørkensandet, som blæser ind, kan gøre byerne i FAE disede i kortere perioder.

Månad

Middelhøj temperatur

Vandtemperatur

Januar

24°C 22°C

Februar

25°C 21°C

Marts

29°C 23°C

April

33°C 25°C
Maj 38°C 26°C
Juni 40°C 30°C
Juli 42°C 31°C

August

42°C 32°C
September 40°C 32°C
Oktober 36°C 30°C
November 31°C 27°C
December 26°C 25°C

Vejret er klart en vigtig faktor, når du skal rejse til Dubai eller andre dele af FAE. Hvis du og dine ledsagere ikke er så følsomme over for varmen og foretrækker færre turister, men kølige hoteller, gallerier og svømmebassiner, så er sommeren den rette tid at rejse på. I får desuden en af de få muligheder i livet for at bade i havvand, som nå op på hele 37 grader! Vinterhalvåret er på den anden side højsæsonen, hvor det fleste vælger at rejse for at undgå de varmeste måneder.

Rejseguider om UAE