Kom rundt

Transport i Dubai og UAE

De korte geografiske afstande mellem UAEs emirater og større byer gør det let at komme rundt internt i landet. En biltur mellem Dubai og Abu Dhabi tager eksempelvis kun 2 timer.

Taxa

Den enkleste måde at komme rundt mellem seværdighederne i UAE er ved taxa. Der er mange taxaer, og de er lette at få fat på i byerne. Utrolige billige og moderne biler med aircondition. Hvis du skal ud i myldretiden, det vil sige mellem kl. 8 og 9 eller 16-17, kan det være en fordel at booke din taxatur på forhånd i hotellets reception.

Statens egne taxaer, RTA, ser man flittigt på UAEs gader, og de tager kun imod kontanter – helst små sedler. Uber er en anelse dyrere og mere luksuriøs end, hvad vi er vant til, men det er også et smidigt alternativ til taxaen, hvor du betaler direkte via app’en eller med kort.

Lej din egen chauffør

Hvis du vil slippe for at forholde dig til tidstabeller og jage taxaer, kan det være en god ide at leje en chauffør for en dag. Det kan lyde dyrt og extravagant, men er en prisvenlig og effektiv måde at komme omkring på i De Forenede Arabiske Emirater. For nogle hundredekrone-sedler per dag fragter en kyndig chauffør jeres selskab rundt mellem de steder, I vil besøge.

Bus

At køre med kollektiv trafik er også et godt alternativ, især hvis formålet er at komme uden for bymidten og krydse emiratgrænserne. I Dubai kan du købe rejsekortet, Nol Card, som gælder for både bus, metro og sporvogn. Fra busstationerne Al Ghubaiba og Ibn Battuta Mall afgår der busser mellem Dubai og Abu Dhabi cirka en gang i timen. Ellers kan du også hoppe på en af de mange sightseeing-busser, der kører rundt i emiratets byer.

Metro

Som følge af Dubais ofte svært trafikerede veje var Dubais metro en kærkommen tilføjelse til byens kollektive trafiknet. Verdens længste førerløse metro har to linjer. Rød linje, som kører mellem Al Rashidiyda og Jebel Ali, samt grøn linje, der kører mellem Etisalat og Creek. Du betaler for de antal zoner, du passerer.

Metroen i Dubai er i sig selv ikke en metro. Størstedelen af togstrækningen foregår over jorden på futuristisk byggede højbroer. Vær opmærksom på forskellen mellem første klasse (Gold Class) og andre klasser, samt at visse vogne kun er forbeholdt kvinder og børn. Alle vogne har aircondition. Undgå unødige bøder ved ikke at spise eller drikke under kørslen.

Sporvogn

2020 skal den være klar – Dubai Tram. Men allerede nu er Dubais cirka 10 km lange sporvognsnet et smidigt transportmiddel. I alt 11 stationer, der afgår fra Dubai Marina, fortsætter gennem Jumeirah Beach Road, Dubai Knowledge Village, Dubai Media City, Dubai Internet City og med endestation ved Al Sufouh.

Bådtaxa / Abra

Dubais mange indløb og kanaler gør det muligt at færdes kollektivt til søs. Man kan hoppe på billige bådtaxaer over hele byen. Kanalerne, som rinder gennem Dubais gamle bydele, trafikeres af de traditionelle Abra-både. De fragter dig for en enkel dirham mellem Bur Dubai og Deira.