Foto: Dubai Film / Sebastian Opitz

9 kilometer varieret hiking i Hatta

De Forenede Arabiske Emirater satser stort på at lokke turister, der vil have vandrestøvlerne på under ferien. Nu får alle dem, der værdsætter hiking, et alternativ til Wadi Shawka-ruten i Ras Al Khaimah. Hatta Hiking Project kaldes allerede for ”Hikers paradise”. 

Hatta ligger cirka 100 kilometer fra Dubai, og området er kendt for sine mange historiske monumenter og vartegn. I regionen ligger det enorme bjergområde, Jebel al-Hajar, hvilket er perfekt at gå på opdagelse i til fods. City Hiking Trail er i alt 9 kilometer langt og opdelt i 4 etaper med varierende karakter.

De tre indledende kilometer, som afsluttes ved Hatta-dammen, er en flad vandrerute, mens de resterende tre strækninger er hiking i bjerge med varierende sværhedsgrader. Her er der udfordrende ruter til den erfarne eventyrer og enklere strækninger til nybegynderen. Langs vejen passeres en række seværdigheder som Hatta Heritage Village, tre damme, Al Tala Park, Hatta Biking Track, samt flere gårde i Al Sharia-området. Der er med andre ord helt klart en anledning til at tage vandrestøvlerne med!

Skift korthøjde

Det sker i UAE

Guides

Hotel i UAE