Sådan udforsker du de fabelagtige Hajar Mountains

  1. 6 November 2017
  2. Aktiviteter

Nyd udsigten på de knoldede grusveje, eller kør off-road over sandbankerne.

På jagt efter en fabelagtig naturoplevelse? Hajar Mountains er en af den arabiske halvøs højeste bjergkæder og strækker langs store dele af Omans og De Forenede Arabiske Emiraters østkyst. Emiratet Fujairah er blevet udgangspunkt for aktive rejsende, der vil opleve, hvordan Hajar Mountains blændende bjergstrækninger smelter sammen med De Forenede Arabiske Emiraters ørkenstrækninger. Visit UAE fortæller, hvordan du bedst udforsker Hajar Mountains.

Til fods

Hiking- og trekking trenden holder endnu og er nået til De Forenede Arabiske Emirater. Hajar Mountains smukke bjerglandskab byder på mange imponerede stier til dem, som hellere vil snøre vandrestøvlerne end at ligge på stranden, når de er på ferie. 2 eller 10 timer lange vandringer i nemt eller svært terræn – Hajar Mountain har noget for enhver smag og for dem, der godt kan lide at “gå tur”, uanset niveau. Vandresæsonen løber fra midten af september til maj med højsæson fra oktober til april.

Eftersom mange af vandrestierne oprindeligt har været brugt som gamle æselstier mellem oldtidsbyer og samfund, er der altid masser af historiske levn at gå på opdagelse i på turen.

På to hjul

Fujairah og området omkring Hajar Mountains er også blevet et populært udflugtsmål for mountainbikere. Ruterne kan være stejle og udfordrende, men der findes også lettere ruter for dem, der bare vil prøve det. Et godt råd er at leje cykler hos Fairmont Fujairah Beach Resort og lade hotellets dygtige instruktører guide dig til østkystens gemte perler. Hotellets aktivitetscenter tilbyder også heldags hiking safari.

Människor på Desert Safari Dubai

Jeep safari

Fra stort set alle De Forenede Arabiske Emirater arrangeres safariture i jeep til Hajar Mountains mægtige bjergtoppe. Nyd udsigten på de knoldede grusveje, eller kør off-road over sandbankerne. Befinder man sig i Fujairah går turene både til Musandam Dibba i nord og og Hatta i syd. De dygtige guider tager dig og dine medrejsende på fotosafari og mange gange er frokost inkluderet.

 

Guides