Rejse til Dubai – ting at tænke over

  1. 16 Oktober 2018
  2. Aktiviteter

Det man kan tænke over, er ikke at være alt for letpåklædt i offentlige miljøer som for eksempel indkøbscentre.

At rejse til Dubai er som at rejse til et hvilket som helst andet land, men det er vigtigt at vide, at det ligger i en del af verden, hvor kulturen i visse henseender adskiller sig fra den nordiske. Det gamle klassiske ordsprog “skik følge eller land fly” kan være godt at have i tankerne, når rejsen går til De Forenede Arabiske Emirater. Herunder er to almindelige spørgsmål om at rejse til Dubai og hvad man skal tænke over.

Når jeg rejser til Dubai, hvad skal så jeg tænke på angående påklædningskoden?

Det er helt okay at være sommerklædt. Det er trods alt et land, hvor temperaturen aldrig kommer under 20 grader. Det man kan tænke over, er ikke at være alt for letpåklædt i offentlige miljøer som for eksempel indkøbscentre. Nogle gange ses et skilt eller to, som viser, at man i dette område skal have langærmet tøj på. Det plejer dog at være fint med t-shirt og shorts, så længe disse ikke er superkorte eller uden ærmer. I nogle konservative områder anbefales det dog at være mere påklædt, mens der på eksempelvis barer og klubber slet ikke er samme dresscode!

Når jeg rejser til Dubai, hvad skal jeg så tænke over ved besøg i moskéer?

Må jeg besøge en moské? Det må du! Den islamiske tro er noget, der gennemsyrer hele De Forenede Arabiske Emirater. Samtidig har eksempelvis kristne og hinduer sine egne kirker og templer. Her råder et åbent syn på de hellige bygninger, og du er mere end velkommen til at besøge nogle af de moskéer, som ligger i Dubai. Oftest er moskéerne åbne alle ugens dage udover fredage.

Rejse til Dubai – tips!

At rejse til Dubai er en oplevelse for sig. Her får du alt fra varme, det spændende mellemøstlige køkken og shopping udover det sædvanlige! Her kommer tre tips til, når du skal rejse til Dubai.

1. Rejse til Dubai – Tip 1 – Besøg prægtige The Palm

Palm Jumeirah, som den officielt hedder, er blevet noget, der repræsenterer det grænseløse nybyggeri, som præger fremvæksten af hele Dubai. Palm Jumeirah er den første af tre kunstige øer, som på sigt vil være at finde langs Dubais kystlinje. The Palm strækker sig 5 kilometer ud i havet. På øen findes bl.a. luksusresortet Jumeirah Zabeel Saray, som har et af UAE´s største og flotteste spa-anlæg. Her kan du også finde Atlantis The Palm, som er et eventyr for både yngre og ældre!

2. Rejse til Dubai – Tip 2 – Mall of Emirates

Mall of the Emirates åbnede i 2005. Dette enorme indkøbscenter kalder sig for “worlds first shopping resort”. I Mall of Emirates kan du bo på hotel, spise mad fra alle verdens køkkener, shoppe løs og desuden stå på ski!

3. Rejse til Dubai – Tip 3 – Stå på ski i Ski Dubai

Et af de bedste tips, når du skal rejse til Dubai, er, at du kan stå på ski – indendørs! Inde i Mall of Emirates findes der et helt skianlæg med hele 5 pister at benytte! Den længste bakke er 400 meter lang og faldhøjden ligger på 85 meter. Det er rigtigt sne – så tag liften op til toppen og sving dig ud på bakken!

Godt at vide, før man rejser til Dubai

Som med alle andre rejser er der nogle ting, som er godt at vide, før man rejser til Dubai.

Her kommer tre uvurderlige tips, før du sætter dig til rette i flysædet.

1. Godt at vide, før man rejser til Dubai – Skal jeg vaccineres?

Det er altid godt at være vaccineret mod hepatitis A og B. Der er dog ikke brug for yderligere vaccinationer for netop De Forenede Arabiske Emirater. Derudover er det altid et spørgsmål om, hvor længe, du skal være afsted, og hvad du skal lave på din ferie. Som regel er det kun nødvendigt med vaccination mod hepatitis A og B, men for mere information henviser vi til din vaccinationsklinik.

2. Godt at vide, før man rejser til Dubai – Hvordan er internettet i Dubai?

Vil jeg kunne lave opdateringer på mine sociale medier, når jeg er i Dubai? Der er WiFi på de fleste hoteller, restauranter og indkøbscentre. Man har oftest adgang til en relativt god forbindelse, som fungerer som derhjemme. Samtidig er der ikke noget internet, der egner sig til streaming af lange film. Men som sagt, næsten som derhjemme!

3. Godt at vide, før man rejser til Dubai – Er der nogen helligdage, man skal tage hensyn til?

Fredage er helligdage i Dubai. Ikke som i Danmark, hvor den “hellige” dag er søndag. Indbyggernes arbejdsuger adskiller sig fra vores og de arbejder fra søndag til torsdag eller lørdag til onsdag. Nogle butikker er dermed lukkede på fredage eller åbner først om eftermiddagen.

Med hensyn til nationale helligdage, så følger Dubai en anden kalender. Den er 10 dage kortere hvert år, hvilket resulterer i, at store helligdage flytter sig hvert år.

Flere guider