Hvor ligger Abu Dhabi?

  1. 29 Oktober 2018
  2. Aktiviteter

Abu Dhabi er De Forenede Arabiske Emiraters hovedstad og udgør en af de syv emirater, som tilsammen danner det aflange land.

Velkommen til millionbyen Abu Dhabi, cirka en times bilkørsel sydvest for Dubai. Hvor ligger Abu Dhabi? Abu Dhabi er De Forenede Arabiske Emiraters hovedstad og udgør en af de syv emirater, som tilsammen danner det aflange land.

De Forenede Arabiske Emirater ligger i den sydøstlige ende af Den Arabiske Halvø. Landet ligger ved Den Persiske Bugt, som grænser op til landet Oman i øst og Saudi-Arabien i syd. Nogle dele af landet De Forenede Arabiske Emirater grænser også op til Qatar og Iran. Øvrige emirater i De Forenede Arabiske Emirater er Ras al-Khaimah, Umm al-Qaywayn, Ajman, Dubai, Sharjah og Fujairah.

Hvem regerer i Abu Dhabi?


Sheik Khalifa bin Zayed Al-Nahyan hedder den person, som for tiden har magten i emiratet Abu Dhabi og som også er udnævnt til præsident i De Forenede Arabiske Emirater. Sheik Khalifa bin Zayed Al-Nahyan overtog traditionen tro posten efter sin far efter dennes bortgang. Overtagelsen skete ikke over natten, for Sheik Khalifa styrede allerede landet under sin fars langvarige sygdom.

Genkender du navnet? Sheik Khalifa bin Zayed Al-Nahyan har fået en af Dubais mest kendte bygninger opkaldt efter sig – det er ikke tilfældigt, at Burj Khalifa hedder, hvad det hedder! Sheik Khalifa har udviklet en stor interesse for traditionel nationalsport og ses ofte på tilskuerpladserne, når der afholdes heste- eller kamelvæddeløb.


Hvad kan man lave i Abu Dhabi? 


Emiren er som sagt kendt for sin sportsinteresse, hvilket har sat sit præg på, hvad man kan lave i Abu Dhabi. Her oplister vi 5 seværdigheder, som man bør se under et besøg.

Sheikh Zayed-moskéen

Også denne bygning har sheik Zayed døbt og oprettet efter sig selv. Denne enorme moské er uden tvivl en af de mest pompøse bygninger i hele UAE. Moskéens facader er guldbelagte og den indeholder utrolige mosaikkreationer, som kan beundres under besøget. Dens 1000 søjler og 82 kupler bidrog til, at TripAdvisor udnævnte moskéen til en af verdens bedste seværdigheder i 2016. Moskéen blev bygget i 1996 og blev færdiggjort i 2007. Arkitekten Yosef Abdelky står bag arkitekturen. Helt sikkert et besøg værd!

Yas Island

I Abu Dhabis nordøstlige dele ligger den kunstige Yas Island. Det er en 25 kvadratkilometer stor ø midt ude i ørkenen, som omkranses af mange kanaler og bugter. Formålet med Yas Island var at skabe et samlingssted for fornøjelse og underholdning – hvilket det ganske rigtigt blev! På Yas Island kan du finde fantastiske strande, vandland, gallerier og en Formel 1-bane.

Formel 1-banen

I forbindelse med dit besøg på Yas Island bør du tage en afstikker og besøge F1-banen ved Yas Marina. Denne gigantiske racerbane er vært for Abu Dhabi Grand Prix! Her har du som racerentusiast eller bare bilinteresseret mulighed for at se banen og dens kulisser. Den virkelig store entusiast kan oven i købet få opfyldt en drøm og prøvekøre banen!  

Ferrari World

Ferrari World er en af verdens største indendørs forlystelsesparker. Her finder du blandt andet verdens hurtigste rutsjebane, som når op på hele 240 km/t! I Ferrari World kan du også spise god mad fra alle verdens forskellige køkkener, købe nogle souvenirs med hjem, gå i biografen og lære alt om, hvordan Enzo Ferrari gjorde bilmærket til, hvad det er i dag.

Corniche Beach

I Abu Dhabi ligger en otte kilometer lang strand med Blue Flag-status – det vil sige en strand med økologisk autorisering. Stranden har masser af solstole og er et naturligt opholdssted for morgenfriske joggere og cyklister. Det er også en utroligt fin strækning til skønne aftengåture efter en dejlig middag. Langs hele stranden findes et fantastisk udvalg af restauranter at vælge imellem.

Flere guider