Er der dyrt i Dubai? Sådan indtager du Dubai på minimalt budget

  1. 18 Maj 2018
  2. Aktiviteter

Globetrotteren, som helst vil opleve Dubai selv uden retningslinjer fra guider, gør det lettest i taxi eller i byens førerløse metrotog.

Mange overvejer, om det virkelig er muligt at leve med begrænsede rejsemidler i Dubai. Bekymringen er faktisk ubegrundet. Der er masser af alternativer til dig, som vil finde på ting at lave i Dubai og samtidig ikke kan eller vil bruge en formue.

Er der dyrt i Dubai? Ikke nødvendigvis. Uanset om det gælder hotel, restauranter, transport, oplevelser eller aktiviteter, så er alle prisklasser repræsenteret. Fra ekstravagante luksusalternativer, som koster mange Emiratiske Dirham (AED), til billige eller helt omkostningsfrie valg, som man kan fylde dagene med.

Gratis er som bekendt godt – så her kommer tips til en række aktiviteter, som gør minimalt indhug i tegnebogen.

Båt framför Dubai Fountain

Oplev Dubai Fountain vandshow – helt gratis

Dubai behøver ikke være dyrt. Dubai Fountain er en af byens mest populære seværdigheder. Verdens største koreograferede fontæne ligger i bydelen Downtown Dubai, indeklemt mellem Burj Khalifa og The Dubai Mall. Dag og aften, med regelmæssige intervaller, byder Dubai Fountain på storslåede vandspil, som kombinerer musik, lys og vand. Når mørket har lagt sig, er showet ekstra prægtigt at beskue. Det bedste af alt? Dubai Fountain er helt gratis!

Två flickor i tunneln inuti Dubai Aquarium

Smugkig på Dubai Aquarium & Underwater Zoo

Nej, der er ikke fri adgang til et af FAEs bedste akvarier. Men når du alligevel er ved Dubai Fountain, kan du samtidig gå ind i Dubai Mall og få et smugkig af Dubai Aquarium & Underwater Zoo. Selv hvis du ikke går ind i selve akvariet, er det en stærk oplevelse i sig selv at kigge ind i de tanke med spektakulære fisk, som kan ses fra indkøbscenteret.

Oplev de største seværdigheder fra ydersiden

At købe adgang til byens bedste seværdigheder kan selvfølgelig være ønskværdigt, hvis du søger en total Dubai-oplevelse. Men kan du samtidig leve med ikke at opleve den fantastiske udsigt fra verdens højeste bygning Burj Khalifa, det ikoniske luksushotel Burj Al Arab eller Dubai Frame, er dette ikke et must. Disse højdepunkter er mindst ligeså imponerende at betragte fra ydersiden uden ekstra omkostninger.

Slap af i en offentlig park

JLT Park er den perfekte oase for alle feriegæster med trætte fødder efter en lang dag i byen. Slap af på den upåklageligt klippede græsplæne med en bog i hånden og indtag den afslappede atmosfære. Nogle aftener arrangeres der udendørsbiograf i parken. JLT Park ligger ved Jumeirah Lakes Towers og er åben døgnet rundt.

Strandremsan på Jumeirah Beach

Gratis solbadning på Dubais sandstrande

Store dele af Dubais kyststrækning består af vidtstrakte paradisstrande. Mange af disse perler tilhører dog ofte de hoteller, som ligger ved kysten. Men fortvivl ikke, der er masser af offentlige strande, som ikke kræver, at du bor på et bestemt hotel. To populære alternativer til dig, der ønsker en solbrændt kulør, er Jumeirah Open Beach og vandsportsområdet Kite Beach.

Gå tur i den gamle by og gennem soukerne

For dig, der leder efter ægte kulturoplevelser, anbefales en tur til Dubais ældre kvarter. Kryds Dubai Creek på en traditionel abra-båd for nogle få dirham og lad dig fascinere af, hvad byen engang var. Derefter er en gåtur gennem Dubais indendørsmarkeder, soukerne, et must. Selv hvis du ikke har planer om at købe noget, er guldsouken, krydderisouken, parfumesouken og tekstilsouken obligatoriske Dubai-højdepunkter.

Se byen i en billig taxi eller metro

Globetrotteren, som helst vil opleve Dubai selv uden retningslinjer fra guider, gør det lettest i taxi eller i byens førerløse metrotog. Heldigvis også til en overkommelig pris. Startafgiften for taxi i dagtimerne lander på nogle få dirham og det samme gælder ture med metroen.

Så, er det dyrt i Dubai? Det er helt op til dig som rejsende!

Guider