Foto: Noora Al Suwaidi

Eventkalender – dette sker i De Forenede Arabiske Emirater FAE i 2018

  1. 4 Maj 2017
  2. Aktiviteter

Der er altid noget i gang i Dubai, Abu Dhabi og alle de andre emirater

Det er tid til at finde markeringspennen frem! Kalenderåret 2018 byder på masser af spændende hændelser og arrangementer i hele De Forenede Arabiske Emirater. Der er altid noget i gang i Dubai, Abu Dhabi og alle de andre emirater – vi har oplistet nogle af de højdepunkter, der er værd at tage sig tid til i ferien i de respektive emirater.

Kvinna på rea i Dubai

Dubai

Dubai Shopping Festival – 26. december 2017 – 17. januar 2018

Starten af Dubai-året er tilegnet shopping og mode. I næsten en måned er der massive udsalg i byens butikker, de enorme shopping malls og souk-markederne. Et paradis for alle, der elsker at gøre et godt fund!

Dubai Marathon – 26. januar

Tag løbeskoene på! Dubais årlige maraton starter på stranden Madinat Jumeirah, et stenkast fra Burj Al Arab, og forløber derefter langs hele Dubais lange strandpromenade Jumeirah Beach Road.  Hvis 4,2 mil føles lidt overvældende, så arrangeres der også løb på 10 og 4 km.

Dubai Duty Free Tennis Championships 2018 – 19. februar – 3. marts

Oplev når verdens bedste tennisspillere kæmper om en ATP-titel på Dubai Duty Free Tennis Stadium. Arenaen er udnævnt til tourens bedste og giver tilskuerne fantastiske pladser at opleve kampene fra.

Emirates Airline Dubai Jazz Festival 2018 – 21. – 23. februar

Den sekstende udgave af Dubais årlige jazz-, blues- og popfestival byder igen i år på musik i verdensklasse. Med headliners som Duran Duran, John Legend og Ricky Martin valfarter musikelskere fra hele verden i tre dage til Dubai Media City Amphitheatre.

Dubai International Boat Show 27. februar – 3. marts

Alle bådelskeres ønskedrøm! Gå en tur langs Dubai Canal og blive betaget af alle de samlede luksusyachter i millionklassen. Udover at trisse rundt på broerne kan du som Dubai Boat Show-besøgende også afprøve flere forskellige vandsportsgrene – som paddleboard, kajak, vindsurfing og meget mere!

Taste of Dubai – 8. – 10. marts

Dubais uendeligt populære festival for dig, der er en ægte “foodie”. Tre dage med udsøgt fine dining, street food, drikkevarer og musik, som løber af stablen i begyndelsen af marts på Dubai Media City Amphitheatre.

Art Dubai – 21. – 24. marts

Tag forbi galleriet Madinat Jumeirah i Al Sufouh i slutningen af marts og nyd kunst fra Mellemøsten, Nordafrika og Asien. Den tolvte udgave af Art Dubai har udstillinger, som dækker nutidige, moderne og traditionelle kunstudtryk. Det kan anbefales!

Dubai World Cup 2018 – 31. marts

Hestevæddeløbet Dubai World Cup 2018 er en af de største begivenheder i regionen i 2018. Udover enestående livesport byder arrangementet på Meydan Racecourse, i ægte Super Bowl-ånd, med både storslået fyrværkeri og koncerter.

Middle East Film and Comic Con 2018 – 5. – 7. april

Mellem d. 5. og 7. april åbner Dubai World Trade Centre sine porte for den største popkulturelle event i Mellemøsten. Middle East Film and Comic Con lokker hvert år op imod 50.000 besøgende til og er et mekka for dig, der elsker film, TV, tegneserier, manga og meget mere.

Romeo & Juliet at the Dubai Opera – 19. – 21. april

For dig der leder efter en kulturel oplevelse af den højere skole, så opsættes i april måned den klassiske balletforestilling om Romeo & Juliet på Dubai Opera. Dramatiske toner, romantik i overflod og tryllebindende ballet udloves.

Al Gaffal Long Distance Race 2018 – 3. – 13. maj

Hver gang man befinder sig tæt på et vandløb i FAE får man øje på dem, dhowbådene. De karakteristiske både har historisk set udgjort kernen af arabisk søfart. I konkurrencen Al Gaffal Long Distance Race hyldes deres betydning. De næsten 20 meter lange dhowbåde letter sejl fra Sir Bu Nair Island og går i mål ved det berømte hotel Burj Al Arab.

Dubai Summer Surprises 2018 – 22. juni – 4. august

I FAEs steghede sommermåneder forvandles Dubai til en by, hvor shopping og underholdning står i centrum. Gør et fund i butikkernes og indkøbscentrenes udsalg, spis ekstra billigt på en af de mange luksusrestauranter eller tag barnet med til et fedt børneshow.

Fashion Forward Dubai – 25. – 27. oktober

FFWD er et arrangement, som viser de nyeste kollektioner fra lokale modeskabere frem. En fest for øjet, som indebærer ekstravagante kreationer, runwayopvisninger, “fashion talks” og en forsmag på hvad du selv vil have på næste sæson.  Dubai Design District d3 er stedet for Fashion Forward Dubai.

Dubai Design Week 12. – 17. november

Synes du, at farve og form er det bedste, der findes? Så bør du tage til Dubai i midten af oktober, når der er Dubai Design Week, som også afholdes i de kreative kvarterer omkring Dubai Design District d3. Dubais designuge har høj international status og indeholdt i 2017 designs fra hele 45 forskellige lande.

UAE National Day – 2. december

Hvert år fejres med pomp og pragt De Forenede Arabiske Emiraters nationaldag over hele landet, selvfølgelig også i Dubai. Den 2. december markeres unionen mellem de syv emirater, hvilket medfører, at hele Dubai udsmykkes med flag, der afholdes festlige parader og der afskydes fyrværkeri.

Dubai International Film Festival – 6. – 13. december

Der er altid stjernespækket på Dubai International Film Festival. Hollywoodstjernerne plejer at sidde tæt, når DIFF viser kvalitetsfilm fra alle verdenshjørner. Hovedsalen er det fantastiske Souk Madinat Theatre, men filmene vises også udendørs på Jumeirah Beach strandbro, i Mall of the Emirates og også i Galleria Mall.

Abu Dhabi

Van Gogh Alive – The Experience – 14. – 26. februar

Sådan her har du garanteret aldrig oplevet Vincent van Gogh før. På den roste udstilling Van Gogh Alive – The Experience projiceres 3000 billeder af den legendariske kunstners kunst på vægge, gulv og loft, samtidig med at mesterværkerne akkompagneres af et specialkomponeret soundtrack af klassisk musik. Hvor udstillingen finder sted? På National Theatre i Abu Dhabi.

ITU World Triathlon Abu Dhabi 2018 – 2. – 3. marts

Den globale triatlhonsæson går i gang i Abu Dhabi i marts måned. Grib chancen for at få et glimt af deltagerne, når de svømmer, cykler og løber i Abu Dhabi-landskabet. En konkurrence, som byder både elite- og amatørudøvere velkomne.

Camel Racing – 20. – 30. marts

I Skandinavien beskrives kamelen oftest som et dyr til stille transporter over ørkenlandskab. I Abu Dhabi og FAE er kamelvæddeløb et ligeså naturligt indslag som trav. Race afholdes primært på hverdagsmorgener og sæsonfinalerne løber af stablen på  Al-Wathba Camel Racetrack  i marts.

Al Ain Cultural Programme 2018 – foregår indtil 31. maj

Al Ain er den næststørste by i emiratet Abu Dhabi og faktisk den fjerdestørste i hele De Forenede Arabiske Emirater. “Oasen”, som byens navn betyder, er rig på hjemmehørende kultur og seværdigheder. Al Ain Cultural Programme er et tiltag, som gør opmærksom på historiske steder som for eksempel Al Ain Oasis, Al Jahili Fort, Qasr Al Muwaiji, Al Ain Palace Museum, Al Ain National Museum, Al Qattara Arts Centre og Souq Al Qattara.

Formel 1, Abu Dhabi Grand Prix – 25. november

Arrangementet, som satte Abu Dhabi på verdenskortet – Formel 1-løbet, som hvert år foregår på Yas Marina Circuits asfalt. Får du ikke mulighed for at opleve farten på nært hold fra tilhørerpladserne, kan du i det mindste begive dig til den nærliggende forlystelsespark Ferrari World.

Ras Al Khaimah

Happiness Festival – 14. – 17. februar

Ifølge Happiness Festival går nøglen til lykke gennem maven. Maden står foodtruck-kollektivet The Truckers for, som byder på ca. tyve forskellige madkoncepter. Lokale bands, DJ’s, kunstnere, komikere og børneaktiviteter bidrager til en skøn atmosfære på festivalområdet, som ligger på Al Marjan Island.

Ras Al Khaimah Fine Arts Festival – 16. februar – 2. marts

Den bedste måde at opleve emiratets kunstscene er at besøge National Museum of Ras Al Khaimah mellem d. 16. februar og 2. marts. Der er nemlig siden 2013 arrangeret et væld af udstillinger og workshops under regi af den årlige kunstfestival.

Al Sawan Camel Race Track – fra oktober

Al Sawan Camel Race Track er den bedste bane i Ras Al Khaimah til en af FAEs største nationalsportsgrene – kamelvæddeløb. Tag ud til banen på fredagsmorgener mellem kl. 06.30 og 09.30 hele vinteren, for at se når regionens bedste kameljockeys spænder musklerne i spændende raceopgør.

Ajman

Ajman

Ajman Fireworks Festival – 29. november – 25. januar

Har du en svaghed for fantastisk fyrværkeri? Så er et godt tip at tage til Ajman Corniche hver torsdag fra slutningen af november til januar. En af Mellemøstens største festivaler for fyrværkeri vil da oplyse strandpromenaden og store dele af byen.

Ride Ajman 2018 – 13. april

Cykelløb, som passerer mange af Ajmans mest kendte landemærker. Professionelle kører 115 km, mens amatørerne kun behøver at køre 58 km. Oplev når rytterne tramper afsted fra startfeltet ved Al Zorah!

International Museum Day – 18. maj

Ajman Museum tilhører et af mere end 40.000 museer på verdensplan, som parallelt arrangerer International Museum Day. En fremragende lejlighed som turist til at lære mere om FAEs mindste emirat.

Fujairah

Gran Fondo Fujairah 2018 – 30. marts

Fujairah er et populært emirat blandt rejsende, som kan lide sport og friluftsliv. Gran Fondo Fujairah er et af de nyere cykelløb i FAE og tilbyder to fantastiske strækninger i Fujairahs smukke ørken- og bjerglandskab. Start og mål er ved Fujairah Marina.

World Heritage Day – 18. april

Præcis som mange andre byer i verden, så fejrer Fujairah hvert år UNESCO World Heritage Day. Dagen kaster lys over regionens historiske seværdigheder, og festlighederne foregår normalt ved Fujairah Fort og har danseopvisninger, madstande, musik og andet kultur på programmet.

Sharjah

Sharjah Light Festival 2018 – 7. – 17. februar

Moskéer og andre landemærker drukner i fantastiske lyskombinationer. Det bliver ottende år i træk, at Sharjah Light Festival oplyser store dele af byen med avancerede lysshows, som vil give dig åndenød.

Sharjah International Book Fair 2017 – 31. oktober – 10. november

Tempoet er mere roligt på emiratets årlige bogmesse. Arrangementet har til formål af gøre Sharjah til det naturlige centrum for litteratur i regionen og gennem udstillinger, workshops og kulturelle programmer give alle bogelskere et socialt mødested.

UIM Formula 1 Power Boat Championship Sharjah Grand Prix – 13. – 15. december

Se racerbådenes svar på formel 1 suse frem over bølgerne i Khalid Lagoon. Det vil sige midt i det centrale Sharjah. En fartfest uden lige, som skal opleves på stedet!

Flere guider