Den store guide til Dubai – bydel for bydel

  1. 2 November 2017
  2. Aktiviteter

Tag med til en alsidig by, hvor høj puls og flotte boulevarder går hånd i hånd.

Dubai er en by med mange ansigter og skikkelser. Uanset hvilken type oplevelse du som rejsende søger er der med sikkerhed nogle af Dubais farverige bydele, der vil falde i din smag. Tag med til en alsidig by, hvor høj puls og flotte boulevarder går hånd i hånd. Og hvor den hypermoderne skyline og kvarterer fra 1700-tallet er en lige så naturlig del af byen. Nedenfor guider vi dig gennem Dubais vigtigste bydele.

Världens högsta byggnad Burj Khalifa i Dubai

Downtown Dubai

Her finder man det moderne Dubai med sine høje skyskrabere, finanskvarteret, gigantiske hoteller og talrige shoppinggader. Downtown Dubais skyline med verdens højeste bygning Burj Khalifa som prikken over i‹et er blevet vartegnet for Dubai, hvor ingen arkitektdrømme er for store til at blive realiseret.

Hvis man på tæt hold vil opleve, hvordan skyskraberne tårner sig op mod himlen, skal man gå sig en tur langs Sheikh Zayed Road. Glem ikke Dubai Fountain, verdens største dansende springvand, der sammen med Dubai Mall, verdens største shoppingcenter, ligger ved foden af Burj Khalifa.

Deira

I den nordlige ende af byen finder man den rindende flod Dubai Creek, som deler byen i to. På floden sejler abra- og dhowbådene, der er typiske for Dubai, og som fungerer som vandtaxa mellem bydelene langs Dubai Creek. Vi kan varmt anbefale en romantisk sejltur med middag i måneskinnet på Dubai Creek.

Dubai Creek løber gennem mange af Dubais ældre bydele. På den nordlige side af floden finder man bydelen Deira. En kulturel smeltedigel, hvor menneskemylder, butikker og udstillingsvinduer fylder bybilledet. Her finder man blandt andet de berømte overdækkede markeder, souk‹erne, hvor man kan gøre en god handel. Souker‹ne har forskellige afdelinger, hvor souk‹en med guld og krydderier er blandt højdepunkterne.

Bur Dubai

På den sydlige side af Dubai Creek, tættere på bykerne, breder Bur Dubais kvarter sig ud. Bur Dubai er også en del af den gamle by, som er blevet moderniseret i en vis grad. I de ældre bydele ved Shindaga og Bastikaya floden er tempoet lidt langsommere, og historiske vartegn er at finde i overflod. De, som gerne vil mærke historiens vingesus, bør besøge Dubai Museum, der huser en af byens ældste bygninger Al-Fahdi-fortet.

Lyst til shopping? Souk‹en med tekstiler er en oplevelse i sig selv. Ud over beklædning bugner Bur Dubai af butikker, som sælger ure, elektronik, smykker og gadgets. Lige præcis shopping er noget, som også præger Bur Dubais mere moderne kvarter. Indkøbscentret Burjuman er populært og er nemt at komme til med tunnelbanen (grøn linje).

Her er der masser af hoteller i alle prisklasser – lige fra budget til luksus og overdådighed. I sidstnævnte kategori skal især anbefales det femstjernede hotel Grand Hyatt Dubai, som tilbyder gæsterne ikke mindre end 13 (!) forskellige restauranter.

Jumeirah

Dubais kyststrækning er en turistdrøm med sin overflod af vidtstrakte, kridhvide strande med hoteller ned til stranden. Bydelen Jumeirah, som munder ud i den Persiske bugt, har samtidig meget mere at byde på end bare paradisstrande, som f.eks. Jumeirah Beach og Kite Beach. Gå shop amok i det enorme Mall of Emirates, tag en tur til en af emiraternes bedste vandparker Wild Wadi Water Park, der med garanti bliver rigtig sjovt, eller begiv dig ud i nattelivet.

Jumeirah har to seværdigheder, der er et must for førstegangsrejsende til Dubai –byens mest kendte hotel, Burj Al Arab, og det moderne underværk The Palm, som er en gigantisk kunstigt anlagt ø, der er formet som en palme.

Guides