Ting, man kan tage sig til i Dubai: 24 timer tilovers i Dubai?

  1. 20 Juni 2018
  2. Aktiviteter

Der er masser af ting at tage sig til i Dubai. Hvem ved, måske vil du synes så godt om byen, at du vælger at ændre dine ferieplaner?

Har du en anden slutdestination end de Forenede Arabiske Emirater, men har en lang mellemlanding i Dubai undervejs? Så behøver du ikke at tilbringe al tiden i taxfree-butikkerne i verdens mest trafikerede lufthavn, Dubai International Airport. I stedet kan du udnytte muligheden for at tilbringe en dag eller bare nogle timer i en vaskeægte verdensstad.

Uanset om du mellemlander eller bor i et andet emirat på din ferie og vil rejse videre i løbet af dagen, er Dubai den perfekte 24-timersdestination. Der er masser af ting at tage sig til i Dubai. Hvem ved, måske vil du synes så godt om byen, at du vælger at ændre dine ferieplaner?

Sådan mellemlander du i Dubai

Det er nemt og fleksibelt at komme fra lufthavnen til centrum. Du kan bestille en komplet mellemlandingspakke på forhånd, hvis du flyver med Emirates. Men du kan også sagtens få et midlertidigt besøgsvisum, hvis du lige er ankommet. Ved ankomsten skal du henvende dig ved skranken for hoteller og visa, som ligger i ankomsthallen.

Uanset om du vælger Dubais førerløse metro, taxi eller bus, tager turen til Dubais centrum mellem 15 og 30 minutter.

Formiddag – start i verdensrekordens Downtown Dubai

Når du skal vælge, hvad du vil bruge tiden på i Dubai, handler det snarere om hårde fravalg end om at finde på muligheder. Nogle gange kan det være svært at bevare overblikket over det enorme udvalg, især hvis man kun har nogle få dyrebare timer til rådighed.

Geografisk er det smart at indlede sit døgn i Dubai i den centrale bydel Downtown Dubai. Her finder du nemlig et overflødighedshorn af byens kendteste seværdigheder. Den mest iøjnefaldende er givetvis verdens højeste bygning, Burj Khalifa. Hvis du kommer tidligt om morgenen, har du den bedste chance for at undgå køerne til den utrolige udsigt fra det øverste observationsdæk.

Ved foden af Burj Khalifa ligger endnu en rekordholder i form af verdens største koreograferede springvand, Dubai Fountain. Du skal unde dig selv at opleve mindst ét storslået vandshow, hvis du er i nærheden. I udvalgte perioder i løbet af dagen er der et show hver halve time. Dubai Fountain ligger praktisk nok lige ved siden af verdens største indkøbscenter. Dubai Mall huser ikke alene svimlende 1.200 butikker, men også et af UAE’s flotteste akvarier, Dubai Aquarium & Underwater Zoo, foruden forlystelsesparkerne KidZania og SEGA Republic. Downtown Dubai har sin egen metrostation og ligger heller ikke langt fra byens designmekka, Dubai Design District, d3.

Ting at tage sig til i Dubai – frokost i Gamle Dubai

Trænger du til at slappe af efter indkøbsturen gennem Dubai Mall? Så kan du med fordel tage metroen til Dubais hyggelige gamle bydel for at spise frokost. Forkæl maven med lokale specialiteter (shawarma!), f.eks. på Al Bait Al Qadeem Restaurant and Café eller den anmelderroste Estrellas. Når du således har fået batterierne ladet op igen, kan du tage en traditionel arabisk båd over Dubai Creek (Dubai-vigen) og gå på opdagelse blandt den gamle bys karakteristiske indendørsmarkeder, souk’erne, og nyde den lokale kunstscene.

Hvis du har lyst til at blive klogere på Dubais historie og vækst, kan du besøge Dubai-museet og lade dig imponere af emiratets ældste bygning, Al Fahidi-fortet fra 1787.

Människor på Kite Beach

En eftermiddag i palmernes skygge

I dagens anden halvdel anbefaler vi en tur til byens sydlige kvarter. Var det noget at nyde sol og strand i et par timer, før dit næste fly afgår? Så er Jumeirah Public Beach og Kite Beach åbenlyse muligheder. Fra sidstnævnte paradisiske strand kan du endda skimte Dubais kendteste luksushotel, det ikoniske Burj Al Arab.

Vil du hellere ud at se noget? Så er en tur til palmeøen The Palm Jumeirah en oplevelse, du sent vil glemme. Helt ude på palmeøens spids ligger det eventyrligt beliggende hotel Atlantis The Palm sammen med det, der betragtes som Mellemøstens bedste vandland, Aquaventure Waterpark.

For foden af The Palm ligger den relativt nybyggede Dubai Marina. Det er en enorm, menneskeskabt lagune, som bugter sig gennem denne hypermoderne bydel omgivet af nogle af verdens højeste skyskrabere til beboelse, caféer, luksusrestauranter, butikker, femstjernede hoteller og hyggelige promenader.

Burj Khalifa på natten

Dubai by night!

Er der stadig lidt tid, til flyet går? Der er masser at lave i Dubai, selv efter at mørket falder på! Når du har nydt et udsøgt middagskrydstogt i Dubai Marina, mens solen langsomt forsvinder i horisonten, er tiden inde til at finde ud af, hvad Dubais natteliv har at byde på.

Emiratets indstilling til alkohol bliver stadig mere liberal for hvert år, der går, hvilket har ført til, at natklubberne vokser frem som svampe i Dubais ørkenlandskab. Det bedste beachparty finder du hos Zero Gravity Beach, mens den prisvindende natklub White Dubai lokker med en 360-graders udsigt over metropolen fra taget af Meydan Racecourse.

Flere guider