Om De Forenede Arabiske Emirater – FAE

Rejser til Dubai & UAE

En flyvetur over De Forende Arabiske Emirater, eller FAE, som det også kaldes, så sent som i 1990´erne indebar frem for alt ét dominerende syn – mil efter mil af storslået sandørken.

Det var dengang. Her ca. tre årtier senere har landet udviklet sig til et sted, hvor det ultramoderne møder det traditionelle – et sted, hvor intet drømmeprojekt anses som umuligt. En modernisering af den sydøstlige del af den arabiske halvø, som tog fart, da der blev fundet olie i regionen i slutningen af 50´erne.

Solnedgång i öknen i Förenade Arabemiraten

Sammensætning og styreform

De Forenede Arabiske Emirater er et monarki og en føderation af autonome emirater siden 1971. Landet består af de syv emirater

Hver emirat styres af en monark (eller emir) og de syv monarker danner tilsammen the Federal Supreme Council. Traditionelt udpeges emiren af Abu Dhabi til De Forende Arabiske Emiraters præsident. Arabisk er det officielle sprog og islam den officielle religion i landet.

De Forenede Arabiske Emirater i dag

Siden De Forenede Arabiske Emiraters selvstændighed og fund af olie i sidste halvdel af 1900-tallet har landets udvikling strålet. Dubai, med sin imponerende skyline af skyskrabere, verdens højeste bygning Burj Khalifa og de berømte palmeøer, er blevet en verdensmetropol, som alle blikke vendes imod og hvor turisterne strømmer til. Ifølge Dubais turistbureau bød byen i 2016 hele 14,9 millioner besøgende velkommen, hvilket er en rekordnotering.    

Nyår i Förenade Arabemiraten

FAE er samtidig så meget mere end Dubai. Aldrig mere end to timer rejse fra Dubai findes seks andre emirater at udforske. Tag med til den mindst ligeså futuristiske hovedstad Abu Dhabi. Gå langs Fujairahs kridhvide paradisstrande. Bliv fascineret af Ras Al Khaimahs 7000-årige historie og majestætiske bjergkæder. Besøg Sharjah, landets kulturelle centrum, med sine mange museer og orientalske seværdigheder. Eller indsnus den rolige atmosfære i charmerende Ajman og Umm al-Qaywayn.   

Udvalget af aktiviteter og fantastiske oplevelser er næsten uendeligt. En ligeså selvfølgelig destination for den eventyrlystne som for den, der helst vil slikke sol på stranden.

Hurtige fakta

Befolkningstal: 9,27 millioner mennesker (2016)

Areal: 83.600 kvadratkilometer.

Klima: FAE har et tropisk klima med meget høj middeltemperatur.

Elektricitet: 220/240 volts spænding. Adapter er nødvendigt p.g.a. en anden standard i stikkontakten.

Pas og visum: For nordiske medborgere er visum påkrævet

Valuta: Emiratiske dirham (AED).

Tidszone: UTC +4 (ingen sommertid)

Flag:

Förenade Arabemiratens flagga

Rejseguider om UAE