Foto: Sam Nabi

Tag til Umm al-Qaywayn

Mellem de prægtige emirater Sharjah og Ras Al Khaimah fører Umm al-Qaywayn en anonym tilværelse. Emiratet er arealmæssigt det næstmindste i hele De Forende Arabiske Emirater og er beliggende i landets nordlige dele med kyst mod Den Persiske Bugt. Klimaet er selvfølgelig meget varmt og den årlige nedbør er lav. Takket være emiratets nærhed til havet bydes man ofte på daglige, kølige havbriser i sommervarmen.

Turismen i Umm al-Qaywayn er primært centreret omkring strandene langs Den Persiske Bugts kystlinje, selvom emiratet strækker sig et stykke ind i fastlandet. Udenfor samme kyst ligger syv fine sandøer, som er omgivet af mangroveskove. Tre af disse, Al Sinniyah, Jazirat Al Ghallah og Al Keabe, kan ses fra den gamle by i Umm al-Qaywayn, hvis havneområde stadig har koralfarvede stenhuse fra byens oprindelige indbyggere.

På trods af at emiratet ikke kan sammenligne sig selv med bl.a. Dubai og Abu Dhabi i popularitet, besidder det en lang historie. Der er masser af aktiviteter og seværdigheder, hvis man stopper op og ser sig lidt omkring! Gå ikke glip af dette på jeres rejse gennem Umm al-Qaywayn:

Dreamland Aqua Park

Vandparken, som har eksisteret siden 1990’erne og blev indviet under parolen “glæde er en rettighed for alle”. Hvis man er på gennemrejse til for eksempel Dubai, kan man benytte lejligheden til at leje en campinghytte ved vandparken, som stadig er en af de største familieattraktioner i Mellemøsten. Tag på et virtuelt besøg her og nu!

Umm al-Qaywayn Fort

Fortet var oprindeligt hjemsted for emiratets hærskare, som bevogtede indgangen til den gamle by. Fra fortet har man udsigt til havet på den ene side og bugten ind mod byen til den anden side. Fortet blev senere til en politistation og derefter et museum, som indeholder mange genstande fra områdets forhistoriske tid.

Den gamle havn

Den gamle havn i Umm al-Qaywayn ligger i de gamle dele af byen og har udsigt over det traditionelle skibsværft, hvor dygtige håndværkere stadig bygger de klassiske dhowbåde.

Aktiviteter i nærheden af Umm al-Quwain

Syv emirater – syv fantastiske rejsemål