Sharjah – FAEs kulturelle hjerte

Da den kun befinder sig en halv time væk fra verdensmetropolen Dubai, havner Sharjah ind imellem i skyggen. Dette er dog ufortjent, da denne kulturelle perle har et stort udvalg af spændende orientalske seværdigheder. Her kan du sejle på kanalerne på traditionel vis i dhowbåd, besøge byens mange museer og beundre Al Noor-moskéens kupler.

Emiratet med det bedste udgangspunkt

Vil du for alvor lære hele De Forenede Arabiske Emirater at kende og forsøge at besøge så mange emirater som muligt, er det klogt at vælge Sharjah som udgangspunkt for rejsen. Emiratet har det absolut bedste udgangspunkt for rundrejsende i hele landet. Sharjah grænser op til alle andre emirater i De Forenede Arabiske Emirater; Abu Dhabi direkte mod syd, Dubai i vest, Ajman i nordvest, Umm al-Qaywayn i nord og både Fujairah og Ras al Khaimah i øst. Desuden ligger landegrænsen til Oman direkte i sydøst. Sharjah er De Forenede Arabiske Emiraters tredjestørste emirat og det eneste emirat med kyststrækning mod både Den Persiske Bugt og Omanbugten.

Perfekt til helserejsen

Kom i form og find dit velbefindende i Sharjah. Emiratet har et strengt syn på alkohol, da størstedelen af befolkningen er muslimer. Sats derfor hellere på helse for krop og sjæl, når du besøger De Forenede Arabiske Emirater. Du kan nemt tage ud på udflugter og indtage hele FAEs naturområde. Bor du desuden i Sharjah City har du direkte adgang til bade- og strandture langs den kridhvide kyststrækning. Emiratet arbejder desuden hårdt på sin egen helseprofil og er udpeget til WHO Healthy City af Verdenssundhedsorganisationen.

Strand i Sharjah

Aktiviteter

Emiratet Sharjah har et stort kulturfokus og et stort udvalg af uddannelsesinstanser. Dette betyder selvfølgelig, at Sharjah ikke er nogen undtagelse med hensyn til at have et bredt sortiment af aktiviteter og seværdigheder. Her er nogle seværdigheder, som vi på Visit UAE vil slå et ekstra slag for:

Al Majaz Waterfront

Slap af i den fantastiske park foran Khalid Lake. Spis et måltid i en af restauranterne ved vandet eller gå en tur i parkens grønne områder.

Al Hisn Sharjah

Fortet i Sharjah, som blev bygget i 1800-tallet, blev forstørret i 1970´erne og nu er ombygget til museum

Sharjah Light Festival

Lysfestivalen i Sharjah er et årligt lysshow, som finder sted på flere forskellige pladser i byen. Der bruges den absolut nyeste lysteknik og festivalen vokser år for år. Et par nætter oplyses bl.a. landemærker og moskéer gennem innovativ tredimensionel lysteknik. 

Akvariet i Sharjah

Besøg akvariet i Sharjah, som har samlet mere end 250 marine arter.

Aktiviteter i Sharjah

Syv emirater – syv fantastiske rejsemål