Ras Al Khaimah - for den aktive rejsende

En times køretur nord for Dubai ligger emiratet Ras Al Khaimah. Et rejsemål, der eksplosivt vokser i popularitet, primært for aktive rejsende. Hvorfor? Verden har fået øjnene op for det alsidige og økonomisk overkommelige Ras Al Khaimah. De Forenede Arabiske Emiraters nordligste emirat kan præcis som de andre UAE-regioner prale med stande og shopping i verdensklasse. Men har også, til forskel for for eksempel Dubai, majestætiske bjergkæder, der rejser sig over ørkensandet.

Et rejsemål for motionerende

Ras Al Khaimah besidder et miljø, der åbner sig op for eventyr af alle slags. Det er normalt at rejsende vælger netop dette emirat for at være tæt på klatring, vandring og cykling. Her findes de Forenede Arabiske Emiraters højeste bjergtop, fantastiske golfbaner og vandsport.

Ras Al Khaimahs udbud af eventyr- og friluftsaktiviteter er i en klasse for sig bland emiraterne i UAE. Ved emiratets kridhvide stande kan du prøve en masse typer af vandsport, såsom parasailing, snorkling og dykning, wakebord og sejlads. På Jazirah Aviation Club kan du prøve topmoderne hanggliding og få en unik mulighed for at se UAEs fantastiske kyststrækning fra oven. Ved Challenging Adventure Center findes aktiviteter, der lader dig nyde naturen, såsom klatring, rapelling, kajakpaddling og mountainbike. For den, der kan lide fart og adrenalin, finder du emiratets bedste gokartbane på RAK Track.

Siden 2007 afholdes det årlige Ras Al Khaimah Halvmaraton. Arrangementet har lykkedes i at tilegne sig blikke fra sportsbegivenheder over hele verden, og arrangørerne investerer meget i publicitet for at tiltrække eliteløbere fra hele verden. Da løbet startede første gang i 2007 lykkedes det kenyaneren Samuel Wanjiru at slå verdensrekord.

Læs vores guide til eventyrsmekkaet Ras Al Khaimah for mere inspiration.

Ras Al Khaimah for børnefamilien

Ras Al Khaimah passer endda perfekt til børnefamilier. Emiratet har ved kysten lange strande med klart, blåt vand og plads til alle badende. Mange foretrækker det varme havvand, men et besøg til temaparken Iceland Water Park slår sjældent fejl. Vandlandet afspejler Island, og der findes blandt andet verdens højeste kunstigt skabte vandfald og en sjov gigantisk vandrutsjebane.

En lidt mere rolig familieaktivitet er at besøge Al Jazirah Al hamra – en uhyggelig spøgelsesby ved kysten.  Der levede folk på perlefiskeri i det 19. århundrede, men de sidste indbyggere forlod byen i 1960’erne. Hvis det ikke er nok med historien fra emiratet, hvorfor så ikke få et indblik i områdets 7.000 års historie ved at tage en udflugt til 1500-talsborgen Dhayah Fort og National Museum of Ras Al Khaimah?

Sørg for at inkludere lidt shopping på Al Hamra mall i familierejsen – eller tag på en endagstur til Dubai, der kun ligger en time derfra.

Al Sawan Camel Track – UAEs svar på V75

Kan du lide, at spille på heste? Det nærmeste du kommer på V75 og trav i de Forenede Arabiske Emirater er på Al Sawan Camel Track. Der kan ud se ryttere ride på kameler med rigtigt høje hastigheder.

Bestil nu!

Aktiviteter i Ras Al Khaimah

Syv emirater – syv fantastiske rejsemål