Foto: Katarina Premfors

Alt, du behøver at vide om Dubai

Solgaranti og varmt klima. Moderne verdensmetropol møder paradisstrande. Dubai er både blevet kaldt Mellemøstens svar på Miami og Las Vegas. Men ingen af sammenligningerne er nok til at beskrive byen. Dubais unikke miks af spektakulære bygninger, unikke aktiviteter, mad og rige kulturliv – midt ude i ørkenen – skal opleves med egne øjne.

Efter en 6 timer lang flyvetur kan du spise BBQ ved sanddynerne, blive bevæget af udsigtens fra verdens højeste bygning Burj Khalifa, tage en dukkert ved den ikoniske palmes sandstrande og tage på ski indendørs – alt sammen inden for et døgn.

I størrelsen er Dubai omtrent lige så stort som Kap Verde, mens indbyggertallet på 2,4 millioner mennesker (2015) svarer til Stockholms provins. Emiratet blev grundlagt i 1833 ved fiskebyen Bur Dubai. Arabisk er det officielle sprog, mens engelsk er det internationale hjælpesprog. Det gør, at bl.a. vejskilte er på både arabisk og engelsk, samtidigt med, at bilernes nummerplader følger europæiske standarder.

Her på Visit UAE har vi samlet flere guider og brugbar information om hvad, du kan gøre på din Dubai-rejse, men vi vil allerede give 5 tips om aktiviteter i Dubai:

5 ting, du ikke må misse i Dubai

1. Udsigten fra Burj Khalifa

I Dubai findes der, siden 2010, verdens højeste bygning, Burj Khalifa. Dens enorme facade tårner sig hele 828 meter op i luften. Det er muligt at overnatte på Burj Khalifas eget hotel beliggende halvvejs oppe i bygningen eller at besøge udsigtspladserne på 124. og 148. etage. Det er ikke bare bygningen i sig selv, som er et besøg værd. I direkte forbindelse med Burj Khalifa findes blandt andet en enorm park og verdens største shoppingoplevelse, Dubai Mall.

2. Luksus i Burj Al Arab

Lige så høj som Burj Khalifa er, lige så ikonisk og eksklusiv er det segl-lignende, femstjernede deluxe-hotel Burj Al Arab. Til indretningen anvendes kun de mest eksklusive materialer, restauranterne er verdensklasse og hotellet har ingen gennemsnitlige hotelværelser, men kun suiter, da den mindste er 169 kvadratmeter stor.  For dem, der ikke har mulighed for at tjekke ind på luksushotellet, er det stadig muligt at besøge hotellet for en frokost udover det sædvanlige. Eller hvorfor ikke besøge hotellet til afternoon tea?

3. Skiløb midt i sommervarmen

Inden i shoppingcenteret Mall of the Emirates findes den kunstige alpeoplevelse Ski Dubai, der består af fem pister, den længste værende 400 meter. Så for den, der vil gøre noget helt andet end at tage sol og undgå heden, kan det være, at et besøg til Dubais egne slalombakker er en mulighed.

4. Fantastiske vandlande

De Forenede Arabiske Emirater er spækkede med heftige vandlande til alle aldre. I Dubai findes der selvfølgelig også et antal, og flere af dem har sine egne unikke temaer. Hotelkomplekset Atlantis The Palm har sin Aquaventure Waterpark og et stenkast fra Burj Al Arab findes Wild Wadi Waterpark™. Et besøg til et vandland er et indlysende aktivitet for børnefamilien. Læs vores guide til vandlande i de Forenede Arabiske Emirater. Læs vores guide til de Forenede Arabiske Emiraters vandlande.

5. Det enorme kulturudbud

Dubai har et stort kulturudbud – fra alle verdens hjørner.  På grund af den stadigt øgende tilstrømning af turister og mængden af nationaliteter i Dubai er der stadig meget at opleve. Dubai har blandt andet et moderne, arkitekttegnet operahus. Der findes en række flotte moskeer, og du kan købe en masse i Emirates forskellige souker (landets lokale markeder) På vej er endda Dubais kunstdistrikt, Al Quoz.  Det startede med omkring tyve kunstgallerier, men har udviklet sig til en næsten 50 000 kvadratmeter stor bydel, som blander mode, musik, mad og kulturelle begivenheder.

Bestil nu!

Aktiviteter i Dubai

Syv emirater – syv fantastiske rejsemål