Besøg De Forenede Arabiske Emiraters hovedstad Abu Dhabi

Med sine ca 1 million indbyggere er Abu Dhabi UAEs hovedstad. De Forenede Arabiske Emirater største emirat begrunder sin status. Velkommen til en metropol med en mindst lige så futuristisk skyline som Dubai og med et aktivitetsudbud, der aldrig ender.. Abu Dhabi ligger på en T-formet ø, hvor det urbane fastland munder ud i den Persiske Golf via kridhvide sandstrande. At samme sted for nogle årtier siden bestod af en lille ydmyg fiskerby er svært at forstå.

Abu Dhabi er et boblende centrum for landets politiske og industrielle aktiviteter. Samtidigt er byen en enorm mødeplads for kultur og handel – dette er grundet dens position som UAEs hovedstad.  Den bygningstekniske ekspertise, der findes inden for emiratets grænser, planlægger foran og skaber verdens fremtid.

Abu Dhabi – oplevelsernes emirat

Ligesom UAEs andre emirater er Abu Dhabi fyldt med oplevelser, aktiviteter og seværdigheder. Klimaet er meget tempereret, så for den badende ligger den kilometerlange strand Corniche Beach nær centrum.

Hovedstaden byder givetvis på luksusshopping. Sørg for at besøg de gigantiske shoppingcentre Yas Mall og Marina Mall.

Sjov og oplevelser er ikke noget, som hverken Abu Dhabi eller noget andet emirat sparer på. En velbesøgt forlystelses park, der byder på grænseløse oplevelser er Ferrari World, hvor du kan prøve dit mod ved at sætte dig ind i verdens hurtigste rutsjebane, Formula Rossa.

Abu Dhabi er de Forenede Arabiske Emiraters størrelsesmæssigt største emirat, hvilket skaber store muligheder for eventyr udenfor hovedstadens grænser. Der er vandrestier, og for dem, der vil forsøge at ride, er der enorme faciliteter lidt udenfor hovedstaden.

Et absoslut must for alle Abu Dhabi-besøgende er at opleve den storslåede Scheijk Zayed-moske. Den gigantiske, hvide moske med udsmykninger i guld rummer plads til hele 40 000 gudstjenestedeltagere.

Masdar – den økologiske by

En smule udenfor hovedstaden bygges der en helt ny by, Masdar. Initiativet omkring Masdar har som målsætning at gøre staden til verdens mest økologiske plads. Fri fra biler, kuldioxidudslip og affald.

Den første etape af byggeriet blev forventet at være færdigt i 2015, mens hele byen skal stå færdig senest år 2025. Masdar vil rumme omkring 50.000 indbyggere og håber, at byen vil være et forbillede for bæredygtig udvikling over hele verden, bl.a. gennem at:

  • bruge koncentreret vind- og solenergi
  • Genanvende, genbruge og lave kompost af affald
  • byggeprodukter skal indeholde høje mængder genbrugt og holdbart materiale
  • Plante- og dyrearter skal beholdes eller omplaceres
  • arbejdsforholdene og lønnen skal være rigtig og følge internationale standarder

Byggeriet af Masdar er i fuld gang, og virksomheder og institutioner er allerede startet op i byen. Spørgsmålet et, om det er muligt at skabe en by helt uden biler med nuludslip af kuldioxid og affald. Det skal ses, men initiativet er allerede godt på vej. Initiativtagere til Masfar er de Forenede Arabiske Emiraters regering og verdensnaturfonden WWF.

Læs om flere spændende aktiviteter nær Abu Dhabi nedenfor.

Bestil nu!

Aktiviteter i Abu Dhabi

Syv emirater – syv fantastiske rejsemål