Flag

Lær mere om Dubais flag

Hold udkig efter Dubais flag under ferien! Alle De Forenede Arabiske Emiraters emirater har deres egne officielle flag. Alle med farvekombinationen rød og hvid. Dog er Dubais flag det, der bruges i størst udstrækning.

I starten var det helt rødt, men i forbindelse med underskrivelsen af General Maritime Treaty i 1820 blev et hvidt vertikalt felt tættest på flagstangen indført. Det antages, at Dubais flag markerede en slags fredsaftale mellem de daværende regenter af Abu Dhabi, Sharjah, Ajman, Umm-al-Quiwain, Ras Al Khaimah, Storbritannien og Bahrain. Ajman bruger også Dubais flag.

 

De Forenede Arabiske Emiraters flag

Dubais flag svajer som regel altid sammen med De Forenede Arabiske Emiraters flag. De Forenede Arabiske Emiraters flag går væk det rød-hvide koncept, som de enkelte emirater og flaget i Dubai bruger. Da staten blev dannet af seks emirater i 1971 tog man et nyt flag i de panarabiske farver i brug. Hvilket indebærer, at De Forenede Arabiske Emiraters flag bærer farverne grøn, hvid, sort og rød. Flagene i Dubai og De Forenede Arabiske Emiraters flag har dermed meget få ligheder.

Dette betyder farverne i De Forenede Arabiske Emiraters flag:

  • Grøn – symboliserer islam
  • Hvid – betyder neutralitet
  • Sort – peger på olien indenfor landets grænser