Dubai Mall – verdens største shoppingcenter

Velkommen til Mall of Dubai, verdens største shoppinggalleri! Dubai har udviklet sig til en af verdens bedste destinationer for shoppingelskere. Dubai Mall er kronjuvelen blandt byens mange shoppingdistrikter. Her findes ikke helt overraskende – alt!

Dubai Mall indeholder mere end 1.200 butikker fordelt på fire etager, mere end 150 spisesteder, 22 biografsale, en hockeybane, et af verdens største saltvandsakvarier og flere elegante hoteller. Det store antal butikker gør, at bredden på prisklasserne varierer – fra store velkendte kæder til eksklusive modehuse.

Isbanan i Dubai Mall

Omgivelserne

Dubai Mall ligger i de mest centrale dele af Dubai, nedenfor Burj Khalifa og ved siden af Dubai Fountain. Efter en dags intensiv shopping er det derfor nemt at planlægge et besøg til Burj Khalifa eller bare lade sig imponere af fontænespillet i Dubai Fountain.

Verdensrekord på verdensrekord

Ikke nok med at Dubai Mall i sig selv holder rekorden “verdens største indkøbscenter”. Der er også andre spændende verdensrekorder at finde i det enorme indkøbscenter:

  • Dubai Aquarium omsluttes af verdens største plexiglas, som er 33 meter bredt, 8,3 meter højt og næsten 1 meter tykt.
  • Verdens største slikbutik, Candylicious, på ca. 930 kvadratmeter
  • Verdens største skærmpanel til OLED-teknik bestående af 820 tv-apparater, som skaber et 50 meter bredt og 14 meter højt display. Den gigantiske sammensætning af skærme er placeret ovenpå plexiglasset til Dubai Aquarium

Dubai Mall er selvsagt en oplevelse ud over det sædvanlige og det er nemt at tilbringe timevis af ferien her. Har du ikke tid til at blive så længe, er der visse ting, der bør opleves: 

Dubai Aquarium & Underwater Zoo

Två flickor i tunneln inuti Dubai Aquarium

I stueetagen af Dubai Mall ligger Dubai Aquarium & Underwater Zoo. Akvariet indeholder mere end 140 marine arter inklusiv hajer og rokker og her findes også verdens største samling af sandtigerhaj. Sammenlagt findes der tusindvis af individer i dette saltvandsakvarium, som er et af verdens største. Tanken rummer hele 10 millioner (!) liter vand. Du kan opleve Dubai Aquarium fra en tunnel på bunden, i båd med gennemsigtigt skrog eller fra siden udenfor det gigantiske plexiglas.

KidZania

KidZania er det perfekte legeland for børn, hvor kombinationen af læring og underholdning er i fokus. Den interaktive temapark opmuntrer til læring gennem leg ved hjælp af såkaldt “edutainment” fra engelsk (education & entertainment).

SEGA Republic

Temaparken SEGA Republic på hele 7.100 kvadratmeter er primært dedikeret til det ikoniske 90´erspil Sonic the Hedgehog. Her kan besøgende bl.a. spille mere end 150 spil, gå gennem forhindringsbaner og vove sig ud i forskellige kørende attraktioner. I 2017 lukkede SEGA Republic da licensen udløb fra SEGA, men man kigger på nye måder at genåbne en temapark.

Nå ja! I den ene fløj i Dubai Mall er der desuden (selvfølgelig) en kæmpe dinosaur!

Dinosaurie i Dubai Mall

Skift korthøjde

Mere shopping

Rejseguider om UAE

Find hoteller i UAE