Oplev atmosfæren i Sheikh Zayed-moskeen

Overalt i UAE støder man på pladser og bygninger, der er opkaldt efter sheik Zayed. Zayed bin Sultan Al Nahyan var de Forenede Arabiske Arabers første præsident og tidligere emir af Abu Dhabi. Den mest storslåede hyldest, som bærer landsfaderens navn, er uden tvivl Sheikh Zayed-moskeen i Abu Dhabi.   

Dens forgyldte facader, fantastiske mosaikker, 1.000 søjler og 82 kupler er grunden til, at TripAdvisor udnævnte Sheikh Zayed-moskeen til en af verdens førende seværdigheder i 2016. Sheikh Zayed-moskeen har plads til imponerende 40.000 deltagere i gudstjenester, hvoraf de 7.000 kan være i den store bedesal.

Moskeen blev opført mellem 1996 og 2007, og manden bag arkitekturen er den syriske arkitekt Yousef Abdelky. Mere end 3.000 personer fra 38 virksomheder var involveret i byggeriet af moskeen.

Overvældende fakta om Sheikh Zayed-moskeen

Gårdsplanet i mosiak vid Schejk Zayed-moskén i Abu Dhabi

Moskeen ligger i det centrale Abu Dhabi og er i sin helt egen klasse, hvad angår storhed. Det er den største moske i de Forenede Arabiske Emirater. Prøv engang at se på disse imponerende fakta:

  • Hele bygningskomplekset dækker et areal på mere end 12 hektar (290 x 420 meter).
  • Den indre gård og dens mosaikdekorerede gulv er på ikke mindre end 17.000 kvadratmeter.
  • Moskeen har 82 kuppelhvælvinger i syv forskellige størrelser, hvoraf den højeste når en højde på 85 meter over jordoverfladen.
  • Fire enorme minareter knejser 107 meter mod himlen.

Et af verdens største tæpper

Sheikh Zayed-moskeen rummer mange beundringsværdige detaljer. Lige fra enorme krystallysekroner til uovertruffet smukke søjler. Men hvis der er én ting, der virkelig kan imponere, må det være det gigantiske bedetæppe, der ligger i hovedsalen. Det består af nærmest ubegribelige 2.268.000.000 knuder – altså mere end 2 milliarder. Det tog 1.200 flittige håndværkere 2 år at væve tæppet i fællesskab. Det hører altså ikke ligefrem til i småtingsafdelingen. Tæppet i Sheikh Zayed-moskeen vejer nemlig 35 tons og betragtes som et af verdens største tæpper.

Åben for alle

Schejk Zayed-moskén i skymning

Ikke alle UAE’s moskeer tillader ikke-muslimer adgang, men Sheikh Zayed-moskeen er heldigvis en af undtagelserne, hvis man sørger for at tildække sin krop ifølge reglerne. Kvinder skal tildække skuldre, arme og barm, ligesom benene skal være helt tildækket af et stykke tøj, som ikke må være stramtsiddende. Det anbefales at tage et tyndt slør eller sjal om hovedet. Også mænd skal klæde sig sømmeligt og tildække kroppen. Shorts er ikke tilladt. Hvis du ankommer til moskeen uden passende tøj, er det muligt at låne tøj, der opfylder kravene, på stedet.

Sheikh Zayed-moskeen er den perfekte destination for en endagstur for hele familien, og den ligger ca. en times bilkørsel fra Dubai Downtown.

Skift korthøjde

Flere seværdigheder

Rejseguider om UAE

Hoteller