Palm Jumeirah – et moderne underværk

Palm Jumeirah, eller The Palm som øen også kaldet, er blevet symbolet på det grænseløse nybyggeri, som præger hele Dubai. Palm Jumeirah er en del af “trilogien” af kunstigt anlagte øer, der er at finde langs Dubais aflange kyststrækning. De er alle formet på samme måde, som en palme med 16 palmeblade omgivet af yderligere tre øer, der skal forestille trækronen og stammen mod havets bølger.

Palm Jumeirah strækker sig 5 kilometer ud i havet og huser nogle af Dubais dyreste boliger og en række luksushoteller. Heraf Atlantis The Palm, med sine 1539 værelser, længst ude ved palmens top. Der er ikke andet at sige end, spektakulært. Palmeøen huser desuden luksusresortet Jumeirah Zabeel Saray, der blandt andet byder på et af De Forenede Arabiske Emiraters bedste og største spaområder, Talise Ottoman Spa. Palm Jumeirah har øget Dubais kystlinje med 78 km. Den kunstige ø er hele fem km lang og fem km bred. Man kan nemt komme fra fastlandet til palmeøens yderste punkt ved at tage en enkeltsporet togbane, en såkaldt monorail.

Toppen av stammen på Palm Jumeirah
Foto: Roman Logov

Sådan blev Palm Jumeirah bygget

Bygningen af palmeøen startede i juni 2001. En så kompleks konstruktion – at bygge en fem kilometer lang og bred palmeø ud i havet, hvor vanddybden er et tocifret antal meter – forventedes at tage 15 år at gennemføre. I sidste ende blev Palm Jumeirah færdiggjort på fem år, og nøglerne til de første boliger blev overdraget i 2006. I oktober 2007 blev Palm Jumeirah udpeget til verdens største kunstige ø og på samme tidspunkt havde mere end 500 familier bosat sig på øen.

Grunden til Palm Jumeirah er helt og holdent konstrueret af enorme mængder sten og sand. Der er altså ikke anvendt nogle raffinerede materialer såsom beton eller metal, da dette var den siddende emirs idé. Han stod også bag palmeøens design for at udvide kystlinjen så meget som muligt og dermed få plads til flere bygninger med strandgrund. Palm Jumeirah består af et antal øer, som til sammen udgør palmens stamme, 16 palmblade og en elleve km lang omkransende krone, der også fungerer som bølgebryder. Denne film beskriver byggeriet i detaljer:

Hoteller på The Palm Dubai

Palm Jumeirah er ikke blot hjemsted for fantastiske boliger, palmeøen er på det nærmeste en mindre by. På øen findes bl.a. gallerier, butikker restauranter, eventyrbad, parker og hoteller. Her viser vi et udvalg af hotellerne på Palm Jumeirah:

  • Anantara The Palm Dubai Resort
  • Atlantis, The Palm
  • The Fairmont Palm Hotel & Resort
  • St. Regis Dubai – The Palm
  • Kempinski Hotel & Residences
  • Rixos The Palm Dubai
  • Sofitel Dubai, The Palm Resort & Spa
  • The Langham, Palm Jumeirah
  • Jumeirah Zabeel Saray
  • One & Only The Palm

Palm Islands – de tre palmeøer


Foto: Dylan Gianella

Palm Jumeirah blev den første ø, der blev færdiggjort, som en del af det enorme projekt Palm Islands. Sammen med Palm Deira og Palm Jebel Ali, som begge endnu ikke er færdige, skal de tre palmeøer udvide Dubais kystlinje med yderligere 520 km. Palm Islands ligger langs Dubais kyst med Palm Jebel Ali længst vestpå efterfulgt af Palm Jumeirah og derefter Palm Deira. Trods sin størrelse forventes Palm Jumeirah faktisk at blive den mindste af de tre palmeøer.

Skift korthøjde

Flere aktiviteter

Rejseguider om UAE

Opdag UAE hoteller