Bo femstjernet på Burj Al Arab

Som om det ikke var nok at huse verdens højeste bygning (Burj Khalifaog verdens største shoppingcenter (Dubai Mall), kan Dubai også prale af verdens mest luksuriøse hotel. Ved Jumeirah Beach Road, ude på sin egen kunstige ø, tårner (ja, temaet fortsætter) det femstjernede hotel Burj Al Arab sig op 321 meter over havet. Hotellet skal efterligne en dhow, det vil sige sejlet på en traditionel arabisk båd. For at tydeliggøre hvilken luksus og glans, der råder på Burj Al Arab, kan de der ønsker det (og har råd) checke ind fra luften ved at lande på helikopterpladsen, som findes på hotellets tag.

Burj Al Arab och Dubai från luften

Verdens eneste syvstjernede hotel?

Nej, Burj Al Arab er ikke et syvstjernet hotel, da et hotel officielt kun kan være femstjernet. Det svarer cirka til at påstå, at en luksusrestaurant har fem stjerner i Guide Michelin, selvom der kun kan tildeles tre stjerner. Burj Al Arab klassificeres dog som et five star deluxe-hotel. Der findes nemlig ingen almindelige hotelværelser, da hotellet kun består af suiter – den ene mere luksuriøs end den anden. Den “mindste” suite er på hele 169 kvadratmeter, mens det for den rigtig velhavende er muligt at bo på hele 780 kvadratmeter. Prisen for den gigantiske “kongelige suite” er givetvis tiltagende og en nat koster for tiden (2017-11-29) ca. 75.000 kr. 

Alle suiter tilbyder fantastiske bekvemmeligheder såsom iPad, iMac, mediesystem, elektronisk styring af lysindfald. Gæster på Burj Al Arab får også adgang til:

Det er muligt at få en smagsprøve på Burj Al Arab uden at ruinere sit rejsebudget. For eksempel ved at købe en luksuriøs frokost eller indtage afternoon tea i lobbyrestauranten.

Finsk bygningskonstruktion

I 2016 blev der tilbygget en enorm terrasse i tilslutning til hotellet. Terrassen står på pæle og forestiller en tunge, som peger 100 meter lige ud i havet. Den en hektar store terrasse er bygget på et værft i Åbo af et finsk firma og af mere end 160 håndværkere, og den 5.000 ton tunge terrasse blev fragtet ned til Dubai i forskellige dele.

  • Terrassen er ligesom hotellet uhyre eksklusiv og indeholder bl.a.
  • To infinty-bassiner
  • 32 eksklusive badehytter med air condition
  • Mad og drikke i verdensklasse

Se hvordan terrassen nedenfor Burj Al Arab kom på plads:

Skift korthøjde

Flere attraktioner

Rejseguider om UAE

Opdag UAE hoteller