Foto: Katarina Premfors
  • Seværdigheder i Dubai & øvrige UAE

Seværdigheder

At sammensætte en liste over De Forenede Arabiske Emiraters mest seværdige pladser og bygninger er ikke det nemmeste. Udvalget af seværdigheder, som bør krydses af i hvert emirat, er næsten overvældende.

Verdens længste, højeste og største…

Der findes en lang, lang række af seværdigheder og oplevelser i FAE, som tituleres “verdens største”, “verdens højeste” eller “verdens længste”. Dubai bidrager stærkt til denne kategori af seværdigheder. Her ligger verdens højeste bygning Burj Al Khalifa, luksushotellet Burj Al Arab, Dubai Fountain og shoppingcenteret Dubai Mall – for blot at nævne nogle.

Fra kunstige øer til storslåede bjergkæder

Den storslåede, palmeformede ø Palm Jumeirah er gået få forbi. Palmeøen er en af mange kunstige seværdigheder at opleve på nært hold. Sammen med Dubai Marina er den et moderne kunstværk, som du ikke må gå glip af, hvis du besøger Dubai. Husk dog også at udforske det ægte FAE, såsom Dubais ældre kvarter og de utrolige naturområder udenfor storbyerne. Til aktive rejsende, som vil se storslået natur, har vi her nogle gode råd:

  • Jebel Jais-bjerget i Ras Al Khaimah
  • Hajar Mountains i Fujairah
  • Eventyrøen Sir Bani Yas Island udenfor Abu Dhabi

Landet hvor fremtid møder kultur og religion

De Forenede Arabiske Emirater har en lang historie og en kultur, som har rødder i religionen. På trods af dette har landet en enorm stræben efter at ligge i absolut forreste række, når det kommer til teknologi og innovation. Her blandes storslåede og smukke moskéer, som Schejk Zayed-moskéen i Abu Dhabi, med verdens mest moderne transportsystem, Hyperloop. I Fujairah, Ras Al Khaimah og Umm al-Qaywayn er der ruiner af gamle fæstninger og spøgelsesbyer, som går helt tilbage til 1600-tallet. Inde i byerne og langs strandene står i stedet moderne luksushoteller og turistkomplekser på rad og række i alle emirater.

FAE er langt fra kun Dubai

Mange forbinder De Forenede Arabiske Emirater med Dubai, men landet er meget mere end det! Der er masser af seværdigheder i alle FAEs emirater. Hele landet er på teknologisk fremmarch og udviklingen sker i lyntempo. Desuden er afstandene relativt korte, og du kommer let rundt i landet med bil, hvis du har base i Dubai eller Abu Dhabi.