Masser af bjergeventyr i Jebel Jais

Med 70 millioner år på bagen tårner det sig op i emiratet Ras Al Khaimahs østlige dele – bjergområdet ved navn Jebel Jais. Et spektakulært syn, som på sit højeste sted nærmer sig en højde på 2000 meter over havoverfladen. FAEs højeste bjergtop ligger netop her med sine 1934 meter. Den varierede naturoplevelse i Jebel Jais er en af hovedårsagerne, til at Ras Al Khaimah er blevet det naturlige rejsemål for den rejsende, der søger eventyr på ferien.

Via Ferrata – Jebel Jais nervepirrende klatrestrækning

Den fedeste måde at opleve Jebel Jais. Tag med på en guidet tur langs Jebel Jais nyåbnede klatrestrækning, som byder på både vandring, klatring og nervepirrende zipline-kørsel. Turen tager ca. 4 timer, hvor det højeste punkt er 120 meter. Den hårde 1 kilometer lange strækning indeholder i alt 3 ziplinestrækninger, som er henholdsvis 50, 60 og 300 meter lange.

Verdens længste zipline findes i Jebel Jais

Fik du blod på tanden under Via Ferrata-turen? I så fald er denne aktivitet for dig. Med udgangspunkt fra Jebel Jais og FAEs højeste bjergtop findes her verdens højest beliggende og længste zipline. En ubeskrivelig oplevelse, som indebærer, at du flyver afsted med en hastighed på op til 130 km/t på den 2200 meter lange ziplinetur. Det vil sige, tager en strækning, som svarer til cirka 28 fodboldbaner (!).

Gå i beduinernes fodspor

Holder du af at tage på længere vandreture, er Jebel Jais fantastiske omgivelser en oplevelse, du absolut ikke må gå glip af. Naturelskere kan nyde godt af Jebel Jais alsidige flora og fauna, som består af mægtige bjergmasser, kystlandskaber, sand- og saltørken og mangrovesump. Slå lejr i en “Wadi” (grøn oase), som beduinerne havde gjort, og sov under åben himmel. Vil du have, at det skal gå lidt hurtigere, kan man også udforske Jebel Jais-regionen på cykel eller mountainbike.

Skift korthøjde

Flere oplevelser

Rejseguider om UAE

Opdag UAE hoteller